woensdag 8 juli 2015

How To: Je kamer herinrichten

Kamer herinrichten

Elk jaar dezelfde kamer is maar saai, toch?
Dus hier hebben we een paar tips over hoe je je kamer opnieuw kunt inrichten!
Let op: vraag eerst toestemming aan je ouders/verzorgers voordat je begint!

stap 1: Maak alles schoon!
Met een vieze kamer valt niks te beginnen.
Ruim je kamer eerst netjes op, stofzuigen en alles afdoen met een nat doekje is aan te raden!
Stap 2: Zet alle (verplaatsbare) meubels in het midden van je kamer
Kijk, een 2persoonsbed is misschien te zwaar om te verplaatsen, laat hem dan staan!
Je kunt er veel meer mee dan je denkt!

Stap 3: Maak een plattegrond
Maak een plattegrond (op schaal hoeft niet perse!) en zet alle meubels erin zoals jij dat wilt!
Als je tevreden bent kun je je meubels ook echt zo neerzetten!

Stap 4: Zorg voor kleur
Zo, je meubels staan anders. Wat nu?
Voeg wat kleur toe aan je kamer! (Pas op: zwart maakt je kamer kleiner, en gebruik niet te veel felle kleuren! Daar krijg je hoofdpijn van!)
Je kunt ook kiezen om alles wit te schilderen en dan bijv. de plinten donkerrood en je stoelen rood!
Deze stap mag je overslaan!

Stap 5: Zorg voor nieuwe dingen!
Zorg voor nieuwe dingen! Bijvoorbeeld een nieuw gekleurd dekbed of schattige kussentjes voor op de bed!
Zo heb je dezelfde meubels en toch lijkt het nieuw!

Stap 6: Geef alles nog een persoonlijk tintje!
Maak tekeningen en hang ze aan de muur! Of hang foto's op!
Het moet niet lijken alsof je alles uit de IKEA hebt gehaald, dus maak het persoonlijk!
Je kamer moet je karakter weerspiegelen, niet een showroom zijn!

Waarschuwingen:


 • Zet niet zoveel spullen in je kamer neer dat je bijna geen ruimte meer hebt om rond te lopen.
 • Als je bij je ouders woont, denk er dan aan om eerst toestemming te vragen. Het kan zijn dat ze niet willen dat je direct je slaapkamer opnieuw inricht.
Tips:
 • Probeer enkele doe-het-zelfvideo's en tips om je kamer echt een persoonlijk tintje te geven.
 • Je kamer is een plek die laat zien wie je bent als persoon. Of je nu een rustige kamer hebt waar je je kunt ontspannen of juist een feestkamer, de keuze is aan jou.
 • Als je de kleur van je behang niet mooi vindt, hang dan schilderijen, posters en foto's op zodat die de aandacht trekken in plaats van de kleur van de muur.
 • Houd het simpel.
 • Zorg ervoor dat je kamer een afspiegeling is van wie je bent. Voeg een persoonlijk tintje toe. Er is een reden waarom je niet alles bij dezelfde winkel koopt.
 • Maak van je kamer een gezellige plek waar je kunt zitten en ontspannen met je vrienden.
 • Denk erover of je je thema over 3 tot 9 jaar nog steeds mooi zult vinden. Als je langere tijd in je huis woont en niet de mogelijkheid hebt om je kamer vaak opnieuw in te richten, dan is het belangrijk dat je een stijl en thema kiest die je later ook nog mooi vindt.
  • Als je door verschillende fasen en rages heengaat, kies dan een algemeen thema (kleuren en patronen die je leuk vindt) en druk je huidige obsessies uit met kleinere voorwerpen die je gemakkelijk en goedkoop kunt veranderen. Met andere woorden, verf je kamer niet in de kleuren van je favoriete rockband. Verf je kamer in kleuren die jij mooi vindt en hang posters van de rockband op die bij je budget passen.
 • Een goede manier om je kamer op te fleuren is door afbeeldingen op canvas op te hangen en zitzakken neer te zetten uit welke winkel dan ook. Kies kleuren uit die bij je muren passen.
 • Als het gevoel krijgt dat je kamer overvol is als je je bed tegen de muur hebt staan, zet je bed dan schuin in de hoek neer. Je kunt ook op YouTube kijken voor meer inspiratie.
 • Wees creatief, vooral met dingen die je niet kunt veranderen. Als je bijvoorbeeld je muren wilt schilderen maar je ouders (of hun huisbaas) geven geen toestemming, kijk dan of je een decoratief wandkleed of interessante afbeeldingen op kunt hangen om kleur toe te voegen en dat grote witte vlak te doorbreken.
 • Zet kaarsen neer. Het hoeven geen geurkaarsen te zijn. Je kunt ook gewoon waxinelichtjes neerzetten. Deze geven je kamer een mooie, zachte gloed.
 • Wanneer je je kamer verandert, mis je soms weleens je oude kamer. Verander dus niet te veel zodat je ook nog een stukje van je oude kamer hebt.
 • Een grote hoeveelheid spullen voor je slaapkamer kun je verrassend genoeg gewoon tweedehands kopen of bij goedkope warenhuizen.
  • Als je niet genoeg geld hebt om direct je hele kamer te veranderen, doe dan steeds een klein beetje. Het zal het werk ook gemakkelijker maken. Voeg dingen als een sprei of accessoires geleidelijk aan toe wanneer je ze kunt betalen.
 • Probeer om de meubels en voorwerpen die je al hebt opnieuw te gebruiken, vooral wanneer je niet zoveel geld te besteden hebt. Als je een effen ladekast hebt, verf deze dan in een andere kleur, vervang de handgrepen of leg er een tafelkleed of -loper over om de kast een andere uitstraling te geven. Je kunt ook een simpele hemel maken voor een bed dat je al hebt.
 • Je slaapkamer zou je eigen stijl moeten weergeven, maar als je bij je ouders woont hebben zij waarschijnlijk het laatste woord. Maak een plan en laat ze dat zien. Stel een budget op en bedenk hoeveel je zelf wilt betalen en hoeveel je graag wilt dat zij betalen. Wees er klaar voor om te onderhandelen.
 • Gebruik basismaterialen zoals sari's en gekleurde stoffen om elegante gordijnen voor je slaapkamer te maken.
 • Probeer om zo goed mogelijk van de ruimte gebruik te maken. Als je een kleine kamer hebt, zet dan je grootste meubelen tegen de muren zodat je kamer groter lijkt.
 • Hang je kleding op kledingrekken of in een opvouwbare kledingkast met een rits. Op een kledingrek kun je je kleding ordenen en in een opvouwbare kledingkast kun je je kleding gemakkelijk vinden.
 • Koop de plaatselijke eurowinkel leeg als je niet veel geld te besteden hebt!


Ik hoop dat je hier iets aan hebt gehad, veel plezier met het herinrichten!
~BlueEyes

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie!